Ситуацията е тежка, става въпрос за фирма, която се занимава с пиротехнически изделия. Има шест склада, които са пълни с такива изделия. Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на място в Елин Пелин, където по-рано днес имаше експлозии.

Двама души са в тежко състояние, те са извадени от складовете от пожарникарите. Имаме информация за още двама души, които евентуално са вътре. Уточнява се един или двама, комуникацията между собствениците и работниците е сложна, и не се знае кой къде е бил.

Мощни взривове: Пламна склад за фойерверки в Елин Пелин, има ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

На около 500 метра от експлозиите е паднала осколка върху склад на голяма хранителна верига, в момента и тя гори, допълни Стоянов.

Имало е хора на смяна по това време в складовете, двама са изкарани, още двама са в неизвестност, има и един охранител, който е в шок. Той е помагал до последно, каза Стоянов. В момента човекът е при нас.

Ако наистина са пълни тези складове, предполагам, че още дълго време ще гърмят. Имаше колеги, които влязоха максимално близо, за да извадят пострадалите, каза още Стоянов.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС