/ iStock/Getty Images
Министерството на външните работи препоръчва да не се пътува до Иран във връзка с повишаване на броя на заразените с коронавирус (COVID-19). Това съобщи на брифинг Бойко Христов, член на Националния оперативен щаб за борба с новия коронавирус COVID-19 и началник на отдел във външно министерство.

Салвадор забрани влизането на лица от Иран заради коронавируса

Министерството е публикувало съобщение на ситуационния център с препоръки към българските граждани. Препоръчва се да се избягват пътувания до Иран, независимо от тяхната цел; в случай на неотложна необходимост от пътуване, гражданите да се запознаят с нивото на риска и естеството на заплахата за здравето им, да се регистрират в посолството в Техеран, за да се осъществи контакт с тях.

Препоръчва се още да се информират за затварянето на границите на съседните държави, както и да отчитат потенциалната опасност да не могат да извършат обратно пътуване при завръщане от Иран, да спазват карантинния период.

Иран затваря всички училища за 3 дни заради коронавируса

По последните данни санитарните власти на остров Тенерифе са изписали българското семейство, което пребиваваше там и беше задържано, докато се изяснят обстоятелствата със случая в хотела, съобщи Бойко Христов. Те могат да се приберат в държавата на местообитание.
БТА