/ МВнР
Към момента няма данни за насилствена смърт при случая с починалата българка в Индия, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Българка е открита мъртва в училище по йога в Индия

В Министерството на външните работи (МВнР) има постъпила информация от посолството на  България в Индия относно починала българска гражданка, потвърдиха от ведомството. Посолството ни в Делхи продължава да поддържа контакт с компетентните по случая индийски власти до изясняване на причините довели до смъртта на нашата сънародничка, съобщават още от МВнР. 

Припомняме, че на първи август Софийската градска прокуратура (СГП) се самосезира по медийни публикации за починала от неестествена смърт българска гражданка в Индия.

СГП се самосезира по случая с починалата българка в Индия

Според информацията 46-годишната жена е била открита в безсъзнание около 07:00 ч. на 30 юли 2023 г. в Бихарската школа по йога в индийския град Мунгер. Откарана е в частна болница, където лекарите са обявили смъртта ѝ.

Незабавно е образувана прокурорска преписка и е разпределена на наблюдаващ прокурор на принципа на случайния подбор. Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка за установяване на допълнителна информация и конкретизиране на първоначалната такава. След извършване на проверката ще се прецени дали са налице достатъчно данни за образуване на досъдебно производство.  
Елена Николова, БТА