/ iStock
46-годишна българка е открита в неделя сутринта в безсъзнание в Бихарското училище по йога (BSY) в Мунгер, съобщава индийското издание „Телеграф“. Тя е била откарана в частна болница "Севаян" с линейка, където лекарите обявили, че е починала.

Преди около месец жената е пристигнала в BSY, за да учи йога, посочва изданието.

По случая се води разследване. Жената е била настанена сама в BSY и полицията не е информирана за някакво здравословно състояние или заболяване, от което е страдала. До момента никой от училището по йога не е коментирал инцидента.

Началникът на участъка в Мунгер Котвали Дхирендра Панди заяви, че българката е била намерена в безсъзнание в 7 ч. сутринта, а органите на реда са били информирани около 9 ч. сутринта.

"Извършена е аутопсия на тялото под надзора на поддивизионен магистрат и тя е заснета на видео", каза Панди. Полицията е поискала от областния управител на Мунгер Навин Кумар да вземе мерки за запазване на тялото.

Мениджърът на болница "Севаян" Мухамад Имран заяви пред "Телеграф", че лечебното заведение е получило искане за линейка от BSY. "Изпратена е линейка. Междувременно хората от BSY докараха жената с друга линейка. Един от нашите лекари я прегледа и я обяви за мъртва още при пристигането. Тя не е получила никакво лечение в болницата", добави Имран.

Източници от правителството заявиха, че членовете на семейството на българката са били информирани за смъртта ѝ, но са споделили, че им е невъзможно да дойдат в Индия за последния ѝ обред. "Ще потърсим указания от висшите служители и членовете на семейството ѝ. Ако е необходимо, последният ѝ обред ще бъде извършен в Мунгер от BSY или от правителството", заяви източник.
БГНЕС