Камионът с 39 трупа, които все още не са идентифицирани
Камионът с 39 трупа, които все още не са идентифицирани / БГНЕС
Той обаче не е бил на територията на страната ни от поне 2 години насам
Откритият в графство Есекс, Великобритания камион е с българска регистрация. Българското посолство в Лондон получи информация от британската полиция, че откритият в графство Есекс камион с 39 човешки тела е с българска регистрация, потвърдиха от Министерството на външните работи. Проверката у нас е показала, че от 2017 г. насам камионът не е бил на територията на България.


 

Камионът, марка "Скания", е регистриран във Варна на името на фирма на ирландска гражданка. Шофьорът на камиона е гражданин на Северна Ирландия, задържан е и дава показания по случая.

Шофьорът на камиона е гражданин на Северна Ирландия. Задържан е и дава показания по случая.


Камионът е бил открит рано тази сутрин на паркинг в британския град Грейс. Телата на намерените мъртви 38 възрастни и един тийнейджър още не са идентифицирани, но по първоначални данни на полицията е малко вероятно те да са български граждани.

Открит е рано тази сутрин на паркинг в британския град Грейс. Телата на намерените мъртви 38 възрастни и един тийнейджър още не са идентифицирани, но по първоначални данни на полицията е малко вероятно те да са български граждани.

 

БГНЕС

 

Посолството ни в Лондон е в контакт с британската полиция, която води разследването, и оказва пълно съдействие по случая.

 

Премиерът Бойко Борисов също коментира трагичната ситуация. "Камионът е български. Покъртени сме всички от такава масова смърт. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по bTV.

„Откакто е регистриран камионът, повече никога не е влизал в България“, заяви премиерът и подчерта: Няма как ние да сме свързани, освен с табелите на камиона.

Той добави, че същата фирма има още два регистрирани камиона. От 2-3 години камионът не се е връщал в България, уточни Борисов.

„Във всички случаи връзката е английско-ирландска и службите там трябва да задържат виновните“, категоричен е премиерът.


 

пресцентър, МВнР