/ БГНЕС
190 станаха заразените в страната
190 са общо заразните в страната с коронавирус, стана ясно по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб тази сутрин в 8:00 часа.19 случая са регистрирани за последното денонощие. Повечето са в София, един случай в Плевен, изясняват се контактите му.

Големите дарители на "Пирогов" в битката с коронавируса: Пеевски, "Америка за България" и "Теленор"

"В събота пристигна първата част от едно голямо дарение със защитни облекла, а вчера пристигна голямо дарение от тестове и всички консумативи, свързани с тях. Това е дарение от народния представител г-н Пеевски и стойността му е близо 300 хил.лева., съобщи началникът на щаба генерал-майор Венцислав Мутафчийски. 

Дарения са заявили и много други физически лица и организации. Общият брой на събраните средства е около 800 000 лв. 

До момента депутатът Делян Пеевски се явява най-големият дарител, след като в петък се оказа, че е закупил и дарил 11 апарата за обдишване за "Пирогов", защитни облекла, консумативи и парични средства на обща стойност 500 000 лева. 

И Тръмп се обяви за лечение с препоръчаното от Домусчиев лекарство


Професор Мутафчийски изчете пред журналисти и заключението от Вирджиния, според което страната ни се справя добре в битката с коронавируса.

„Въз основа на данните за населението на България и други параметри тенденцията на COVID 19 до 19 март, показват, че България се справя добре. Те може да са идентифицирали случаи приблизително на всеки 2 от 5 случая или 2 от 11 случая. Това означава, че те имат добро поле за действие. Ако продължат с усилията си, това което прогнозираме е, че епидемията може да отмине с постоянни усилия. Ако има голямо разпространение по области, но те не са отразени в тенденцията, отчетена на национално ниво, тогава може да се наложи прекалибриране на системата“, гласи докладът, подписан от професор Арни Раул от Джорджия, САЩ.