Министерски съвет
Министерски съвет / БГНЕС
Обикновено заседанието на МС е в сряда, но тази седмица беше отложено с един ден
На редовно заседание днес правителството ще обсъди проект на дългосрочна инвестиционнна политика на Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система и на средносрочна стратегия за инвестиране на средствата на държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система за периода 2020- 2022 г.

Предложението е на министъра на финансите Владислав Горанов, съобщава пресцентърът на кабинета.

Горанов: Минималната заплата на учителите ще стане 1 255 лв.

Министерският съвет ще разгледа и проект за промяна на Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" и проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на министерството на образованието и науката за 2019 г.

Бюджет 2020: Без изненади, реалистичен и балансиран

На заседанието ще бъде приет и Проект на постановление за определяне размера на линията на бедност за страната за 2020 г. МС ще разгледа и промени в Закона за обществените поръчки и промени на Закона за защита на потребителите. Очаква се министрите да приемат и проектобюджетите на държавата, на социалното осигуряване и на Здравната каса, макар и да не са публикувани в предварителния дневен ред.

Повече пари за здраве, за пенсии - тристранката обсъди и бюджетите на ДОО и НЗОК

Обикновено заседанието на МС е в сряда, но тази седмица беше отложено с един ден, за да може НСТС днес да разгледа проектите за бюджет.

След приемане на проектоюджетите те ще бъдат внесени в Народното събрание.