/ Sofia Photo Agency, архив
Министерството на образованието и науката (МОН) обяви оценките на проектите на учебници за втори и шести клас в открито заседание пред вносителите, съобщава пресцентърът на министерството.

Обща оценка, че съответстват на държавния образователен стандарт за познавателните книжки, учебниците и учебните помагала, са получили 54 проекта на учебници и учебни помагала за втори клас и 85 проекта за шести клас. Тези проекти ще бъдат оценявани от учители дали могат да се приложат в училище и едва тогава министърът ще одобри учебниците, по които ще могат да учат децата.

Новите учебници за 2-ри и 6-ти клас ще са готови в срок

За втори клас са разгледани проекти по общообразователните учебни предмети български език и литература, английски език, испански език, немски език, руски език, френски език, математика, околен свят, музика, изобразително изкуство, технологии и предприемачество.

След 25 години новата учебна година - с нов училищен закон

За шести клас са разгледани внесените проекти на учебници по български език и литература, английски език, италиански език, испански език, немски език, руски език, френски език, математика, информационни технологии, история и цивилизация, география и икономика, човекът и природата, музика, изобразително изкуство, технологии и предприемачество.

Днес в открито заседание ще бъдат обявени общите оценки на проектите за осми клас, както и за учебниците по чужд език по съответните нива от общата европейска езикова рамка, се посочва в съобщението.