Нова схема за измама. Младежи наемат жилища от популярни платформи за резервация и още преди да си платят, ги обират, съобщава NOVA.

На 2 февруари сутринта четирима младежи крадат телевизор от апартамент, който са наели. Те предоставят личните си данни и се разбират с наемодателя да платят на другия ден, тъй като са възпрепятствани. Мартин Калеев, който отдал жилището си на крадците, определи случилото се като изключително нагло. "Изнесоха ми апартамента - телевизор и DVD система с колони", казва пострадалият и допълва, че обирджиите не се притеснявали.

Как мъже спипаха крадец и помогнаха за задържането му (ВИДЕО)

Крадците – 19-годишният Емилиян Йорданов, доскоро волейболист, и приятелят му - 18–годишен ученик и футболист, твърдят, че откраднали, защото имали да връщат пари на друг човек. "Дължахме пари на един човек и трябваше да ги върнем, имахме четири дни", казват те. Взели назаем 5000 лева, за да ходят по кафенета, ресторанти, дискотеки, "такива неща", казват те. От откраднатия телевизор успели да "спечелят" 100 лева. Според наемодателя след като кражбата била оповестена чрез социалните мрежи, започнал да получава заплахи. Друг мъж твърди, че по тази схема същите момчета откраднали и неговия телевизор и оставали апартамента му в състояние, което му е трудно да опише - "всичко надолу с главата". Той допълва, че имало следи от наркотици.

Как две жени заловиха джебчийки в столицата?

Емилиян казва, че не се занимавал с наркотици. Преди опитвал марихуана, която била "натровена" по някакъв начин и това му докарало паническо разстройство. По думите му това е първата му кражба. Преди това е попадал в районното заради "дребни неща" - не върнал колело, за отмъкнат телефон, както и за неплатена сметка за такси.


78-годишен мъж наби крадец, представящ се за полицай

За кражбата от наетия апартамент е образувано досъдебно производство.
nova.bg