Правосъдният министър Атанас Славов се срещна в парламента с представителите на ГЕРБ Томислав Дончев и Десислава Атанасова. Темата на разговорите е бъдещата конституционна реформа, предава NOVA.

"Срещата беше, за да очертаем посоката, защото всяка ПГ има различни идеи за промяна в Конституцията. В момента търсим допирни точки, за да съставим мнозинство, което после ще успее да гласува този проект. Разбира се, че сме в готовност да обсъждаме голяма част от идеите с останалите групи, защото колкото по-голямо мнозинство се събере за конституционната реформа, толкова по-бързо тя би се придвижила", това коментира Десислава Атанасова.

На влизане в сградата на Народното събрание Надежда Йорданова от „Продължаваме промяната - Демократична България“(ПП-ДБ) заяви, че идва, за да се готви за утрешното заседание на правната комисия.

Миналата седмица министърът се срещна и с членове на други партии. Обсъждаха дали парламентарнитегрупи ще могат да направят съдебна реформа преди избора на нов главен прокурор. Част от партиите са готови с предложения за промени, но все още не са ги обявили. 

Нелли Желева/БТА, NOVA