/ БГНЕС
Ще настоявам заплатите на полицаите, особено на тези, които са "на терен", където очевидно няма желаещи и една от причините са заплатите, там да направим нещо. Въпросът е как да стане и кога да стане.
 
Това каза пред журналисти днес министърът на вътрешните работи Валентин Радев. "Трябва да бъде направен преглед на целия сектор "Сигурност" и ние това правим, и там, където има по-ниски заплати и мотивацията е по-малка, правим го. Въпросът е кога - може ли да стане в средата на годината или в началото на следващата година. То ще стане, въпросът е да стане по правилата, аз да чуя добри аргументи", посочи Радев.
 
Полицаите излизат на протест, ако не им бъдат увеличени заплатите

"За облеклото чух, че ще се плащат пари, вместо облекло. Не, правим и за облеклото, да има облекло. Защото това облекло е униформа и то трябва да се прави от държавата и с дори по-високо качество от нормалното", коментира министърът.
 

БГНЕС
 


Полицаи готови за протест, ако се намали бюджетът на МВР

Той каза още, че няма план с колко точно да бъдат повишени заплатите. "Трябва да се погледне целия сектор и да се погледне къде заплатите са най-ниски. Очевидно като няма желаещи да бъдат полицаи, а има желаещи за други места, тогава едно от нещата, може би основното, е заплатата. Аз отговарям за тази система и искам моите хора, полицаите, да имат добри заплати. Ще направя необходимото, но в диалог с другите сектори", допълни Радев.