/ Георги Димитров
Министър-председателят, вицепремиерите или министрите ще могат да отложат устен или писмен отговор на въпрос или питане от парламентарния контрол само поради болест, командировка извън страната, или при неотложни случаи, решиха депутатите с приемането на разпоредби от правилника на Народното събрание /НС/.

Възможността за отлагане на въпроси беше възстановена в правилника на парламента по предложение на Ива Митева /"Има такъв народ"/, но само при обективни причини като болест и командировка.

Депутатите заложиха старо правило в новия си правилник

Отхвърлено беше предложението на Христо Гаджев /ГЕРБ-СДС/ да отпадне "или при неотложни случаи". Той коментира, че във временната комисия ДПС са се включили в защита на правителството и са предложили министрите да могат да отлагат въпроси и при неотложни случаи.

Хамид Хамид го репликира, че ДПС не излязло в защита на никой министър и на нито един Министерски съвет, а текстът не е бил функционален. "Сигурен съм, че министрите в това правителство, министър-председателят и вицепремиерът няма да са като вашите, като вашия министър-председател. Година и половина не се е явявал в НС, за него неотложен случай беше да рита футбол", коментира Хамид.
БТА