/ БГНЕС
Миньор Перник се превърна в поредния български футболен клуб, който излезе с позиция по темата за обсъжданите промени по Закона за хазарта. Недоволство срещу внесения от Валери Симеонов законопроект изразиха и редица други клубове в страната, които подчертават, че той може да е пагубен за съществуването им като цяло.

Лудогорец: Предложението на Валери Симеонов ще нанесе сериозни вреди върху футбола

Ето позицията на Миньор Перник без редакторска намеса: 

"Миньор е клуб със 100-годишна история. Миньор е надживял куп превратности на съдбата и всякакъв вид управления! Миньор призовава: Бъдете разумни! Мислете!
Във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, номер 054-01-50, внесен в Народното събрание на 4 юни 2020 г. от Валери Симеонов ръководството на ФК Миньор изразява следната позиция:

В разпоредбата на параграф 1 на законопроекта се предлага създаване на ал. 4 и чл. 4 от Закона за хазарта, съгласно която хазартни игри в игрално казино и/или игри с игрални автомати се организират само в хотели с категория пет звезди, в курортни комплекси и населени места съгласно приложението към закона, както и в територии и населени места, отстоящи на не повече от 20 км от шосейните, железопътните, морските и речните гранично-пропусквателни пунктове.

И волейболът скочи срещу проектозакона на Валери Симеонов

Приемането на тази разпоредба би довело до затварянето на всички игрални зали и съответно до преустановяването на тяхната дейност. Всеизвестно е, че организаторите на хазартни игри са основни рекламодатели и спонсори на много български спортни клубове, в това число и на вековния Миньор. Предоставените от страна на хазартните организатори във връзка с рекламните и спонсорски договори средства са задължителен елемент за съществуването на клуба, поддържане на спортната база и за постигане на високи спорни резултати от страна на спортистите ни.

Тази редакция на Закона за хазарта ще доведе до спиране на приходите за клуба от един от основните ни източници на средства. Отпадане на този приход поставя под въпрос издръжката на клуба и неговото бъдещо съществуване. В случай, че се допусне лишаването ни от тези средства за нас възникват сериозни притеснения за бъдещето на славния ни клуб.

Надяваме се, че законопроектът ще бъде преразгледан и ще бъде взето правилното решение в името на българския спорт.
Gong.bg