Металурзите искат експерти да оценят влизане на „Смарт груп” в „Кремиковци”
Металурзите искат експерти да оценят влизане на „Смарт груп” в „Кремиковци” / cнимкa: Sofia Photo Agency
74 автобуса с работници от „Кремиковци” пристигнаха на площада пред столичния храм „Св. Александър Невски", след което протестиращите за пореден ден металурзи се отправиха към Министерството на икономиката и енергетиката. Там ще настояват за среща със зам.-министъра на икономиката Нина Радева, пред която да поставят искането си за сформиране на правителствен екип, който да разгледа влизането на украинската компания „Смарт груп" като оператор в комбината.

Металурзите настояват правителството да сформира екип от експерти, който да обсъди добрите и лошите страни на влизането на украинската компания „Смарт груп” в комбината. Всеки момент се очаква да бъде официализиран интересът на компанията към комбината и предприятието да бъде спасено. Това съобщи пред Дарик лидерът на КНСБ в комбината Васил Яначков. Той добави, че преди по-малко от час е разговарял с представители на „Смарт груп” и вече е сигурно, че те проявяват интерес.

От „Кремиковци” настояват държавата да се ангажира с позиция по привличането на фирмата и решението за това да не бъде протакано. С възгласи „Кремиковци!” протестът на металурзите продължава пред Министерството на икономиката и енергетиката.