/ БГНЕС
Руският премиер и Цвета Караянчева поднесоха цветя пред паметника на Цар Освободител
Министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев, който е на двудневно официално посещение в страната ни, тази сутрин разговаря с председателя на парламента Цвета Караянчева.

БГНЕС

Срещата между двамата се проведе в Народното събрание и бе сравнително кратка, а на нея присъстваха и народни представители от групата за приятелство между България и Русия. Медведев дори разгледа пленарната зала и имаше възможността да удари парламентарния звънец.
 


След разговорите Медведев и Караянчева положиха цветя пред паметника на Цар Освободител.

БГНЕС

Днес, както и при вчерашната церемония по посрещането на Дмитрий Медведев, всичко премина при изключително засилени мерки за сигурност.
 
Борисов и Медведев откриват бизнес форум

По-късно той и българският премиер Бойко Борисов ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма. В него ще участват още министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на икономическото развитие на Руската федерация Максим Орешкин, кметове и представители на българския и руския туристически бизнес. На форума ще се обсъдят общи инициативи за развитие на туристическия сектор, както и мерки за насърчаване на двустранните пътувания.

БГНЕС


След това руският премиер Дмитрий Медведев посети и разгледа храм-паметника "Св. Александър Невски".

БГНЕС