/ www.sxc.hu
Над 610 медици от Александровска болница се подписаха под Призива на служителите на болницата, с който се настоява да не бъде разстройвана работата в лечебното заведение преди да бъдат ясни резултатите от стартиралите проверки. Това съобщиха от болничното заведение.

Ситуацията в Александровска с нищо не се отличава от тази на останалите държавни болници. И тя е резултат от неглижирането години наред на трудностите, пред които е изправена всяка работеща болница, особено по-големите и най-вече университетски структури, се отбелязва в съобщението.

"Промяната на директора на Александровска, а и на всяка друга държавна голяма болница - под натиска на публично говорене, без сериозни доказателства за злоупотреби и вина, в междувремието на две предизборни кампании няма да е нищо друго освен поредното доказателство, че в България да работиш в сферата на здравеопазването не е най-умният избор, който може да направи човек за живота си. Затова призоваваме всички отговорни институции да не бъде сменяно ръководството на Александровска болница - особено като реакция на публично говорене и медийни атаки, защото това ще доведе до сътресения в най-старата и една от най-големите Университетски болници. И ще затрудни в огромна степен лечението на пациентите ни, обучението на хиляди студенти, които започват своя професионален път в Клиниките на Александровска, а на нас ще отнеме спокойната среда за работа и развитие!", пише още в съобщението.