/ DarikNews.bg
Мазилка от рушащата се сграда на бившия битов комбинат в Перник падна върху главата на дете. В общината многократно са подавани сигнали за състоянието на сградата.
 
13-годишното момче минавало покрай сградата, когато мазилката се откъртила, разбила се в козирката на първия етаж и парче от нея го ударило по главата. Детето не е пострадало тежко, съобщава БНР.

Проверяват опасна сграда в Перник след инцидент с паднала мазилка

Инцидентът е станал вчера между 17.00 и 18.00 ч., разказва Росен Христов - баща на пострадалото момче, в писмо до сайта ZaPernik.com. Той изпраща и снимки от мястото. "В същото време минава патрул, виждайки какво се случва спират и веднага са го питали добре ли е има ли нужда от помощ, благодаря за което", допълва още бащата.
 
 
Публикувахте от Martin Petrov в 10 юни 2018 г.

"Прибирайки се вкъщи каза, че много го боли главата, нямаше външни наранявания, само малка цицина и преценихме, че е по-добре да го заведем в Бърза помощ за по-сигурно. Там попаднахме на млад доктор, който се отнесе професионално и много човешки с нас, много им благодаря за това. Направихме снимка и слава на Бога всичко е наред", пише разтревоженият родител. "Какво трябва да се случи, за да се вземат някакви мерки", пита в писмото си Христов.
 
Мазилка се откърти от тавана на болнична стая до новородено бебе (СНИМКИ)

Сградата обаче не се поддържа, руши се и е опасна. При всеки по-силен вятър падат стъкла и мазилка, на високите етажи има циментови греди, които са счупени на две и е въпрос на време да паднат, притесняват се перничани.
 
Сигнали в общината са подавани многократно. От общинския пресцентър днес съобщиха, че са издирени собствениците - шест фирми и четири физически лица, а кметът Вяра Церовска е издала заповед за обстоен оглед на сградата и е назначила комисия. Проверката е насрочена за 3 юли.