Марияна Николова
Марияна Николова / пресцентър, Министерски съвет
Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и председател на Съвета по киберсигурност Марияна Николова и министърът на икономиката Емил Караниколов ще се включат в специално издание на серията уебинари на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия SMEs Webinars, посветено на киберсигурността, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата се обединиха около тезата, че в ерата на дигитализацията, киберсигурността играе ключова роля за надеждното функциониране на бизнеса и затова е необходимо да се работи в посока превенция и защита от кибератаки.

Пакет от мерки чертаят развитието на България до 2030 г.


Специалното издание на уебинара ще бъде на тема „Киберсигурност: Превенция и защита за частния сектор“ и ще се проведе в понеделник. В него също така ще се включат експерти от Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" и Държавна агенция „Електронно управление“, които ще помогнат на представителите на бизнеса да изградят ефективни стратегии за защита на дигиталното си присъствие.

Уебинарът „Киберсигурност: Превенция и защита за частния сектор“ ще бъде открит от вицепремиер Николова заедно с министър Караниколов и изпълнителния директор на ИАНМСП Бойко Таков.

В специален панел участниците ще имат възможност да зададат своите въпроси, свързани с киберсигурността, към лекторите на онлайн семинара.