/ ПП ГЕРБ
В телефонен разговор председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер поздрави Бойко Борисов за категоричната победа на парламентарните избори, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Себастиан Курц поздрави Бойко Борисов за изборната победа

Пред лидера на ГЕРБ, Вебер е изразил надежда за сформиране на стабилно управление на България, основано на опита, което да се ползва с доверието на европейските партньори.

По думите му, пред България и Европа предстои още много работа по овладяването на пандемията, по Плана за възстановяване и устойчивост, по "Зелената сделка", както и за финализирането на процеса по присъединяването към Еврозоната.

ГЕРБ ще предложи правителство (ВИДЕО)

Председателят на Групата на ЕНП в ЕП е отбелязал, че в България е постигнат сериозен напредък по всяка една от тези стратегически цели, и е споделил увереността си, че ГЕРБ и Бойко Борисов могат да изведат икономиката от кризата.

Борисов е информирал Манфред Вебер, че ГЕРБ е получила доверието на над 837 хил. души и е спечелила вота в 24 от 31 многомандатни избирателни района в България. "Не са много партиите в Европа, които могат след пълен мандат отново да победят на изборите.

Окончателно: Ясни са имената на новите 240 депутати (ВИДЕО)

И то толкова категорично! ГЕРБ вече има 5 поредни победи на парламентарни избори. Длъжни сме пред всички наши избиратели да направим всичко възможно да сформираме кабинет.

Разчитаме, че останалите парламентарно представени партии ще демонстрират отговорност към стабилността на страната и ще излъчат правителство, ако нашето предложение за кабинет не бъде подкрепено. Времето за приказки свърши", е подчертал председателят на ГЕРБ.

ЦИК с обобщени данни за изборите при обработени 100% протоколи

Борисов и Вебер са били единодушни, че тежката ситуация, в която се намират Европа и светът, изисква повече работа и мъдрост и по-малко популизъм. "Партиите от ЕНП, с някои малки изключения, винаги сме били силни в действията. Ние сме най-истинската алтернатива на популистите, а не техни партньори", е посочил Борисов.
БТА