Малолетен уби братовчедка си и скри трупа в канал
Малолетен уби братовчедка си и скри трупа в канал / снимка: Sofia Photo Agency

13-годишно момче уби 9-годишната си братовчедка в плевенското село Писарово. Малолетният убиец скрил трупа в канал.

На 18 май, около 21 часа, кметът на селото е съобщил в РПУ - Долни Дъбник, че 62-годишен мъж е намерил трупа на 9-годишната си внучка в дома си в Писарово. Пристигналите за оглед служители от местното РПУ и ОДП – Плевен установили, че по тялото има видими следи от насилие. Трупът е откаран за аутопсия в катедра „Съдебна медицина”, Плевен. След организирани бързи полицейски действия е установено, че извършител на убийството е 13-годишният братовчед на момичето, с който живеели в един дом.

Същия ден, около 14 часа, децата играели заедно край селото и между тях възникнал спор. Конфликтът прераснал в побой и момчето удушило братовчедка си. За да прикрие престъплението, 13-годишният се върнал до селото и взел конската каруца на дядо си. Скрил тялото в канал край Писарово.

Вечерта родителите на момичето започнали да го издирват и разпитвайки научили за смъртта на детето, а после открили и тялото. Пред инспектор от детската педагогическа стая малолетният сам разказал с подробности за извършеното. За изясняване на обстоятелствата по престъплението е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани в прокуратурата.

Други новини от Плевен