/ iStock/Getty Images
Лудогорец и още 54 клуба от Европа, сред които грандове като Барселона, Атлетико Мадрид, Сетик, Ювентус, Интер, Рома, Борусия Дортмунд и Челси, се включват в инициатива “Футболни грижи" на Eвропейската клубна асоциация за намиране на уязвими млади хора. Поводът е Международният ден на изчезналите деца - 25 май. На тази дата българският шампион и споменатите 54 отбора ще разпространят чрез своите социални мрежи клипове и снимки на изчезнали деца. 

Братя Домусчиеви с мащабно дарение за болницата в Разград

Инициативата „Футболни грижи“ се ръководи от Международния център за изчезнали и експлоатирани деца (ICMEC) и се подпомага от Европейската клубна асоциация и ФИФА. 

"Горди сме, че обединяваме сили с Международния център на изчезналите и експлоатирани деца, който за две десетилетия свърши невероятна работа в помощ на уязвимите млади хора", заяви главният изпълнителен директор на Европейската клубна асоциация Чарли Маршал. 

Лудогорец и братя Домусчиеви с огромно дарение за бедните в региона

"Над един милион деца на година се обявяват за изчезнали", заяви изпълнителният директор на ICMEC Боб Кънингам. 

"На международния ден на изчезналите деца имаме честта да получим подкрепа от световната футболна общност. С многото си последователи и влияние в социалните мрежи в глобален мащаб се надявам клубовете да помогнат в разпознаването на изчезнали деца и да помогнат те да се съберат отново с любимите си хора", допълни той.