/ БГНЕС
От волята на президента зависи дали ще даде още една седмица да се актуализира бюджетът. Готов съм да чуя и други мнения, защото в настоящата ситуация няма правилно или грешно решение. Това заяви Александър Симов от БСП преди Националния съвет на партията.

Той смята, че по-правилно е да върнат мандата.

Александър Симов каза още, че до момента не са обсъждали име за кандидат премиер, но смята, че има достойни хора за този пост.

"Няма да номинираме партийна фигура. В сегашната ситуация това няма да свърши работа. Трябва да номинираме някой надпартиен", коментира Симов сценария, в който се тръгне с избора на кандидат за премиер.

Официално: ИТН няма да подкрепи кабинет на БСП

По думите му партиите на протеста са саботирали преговорите и са показали, че не искат да има управление и тяхното поведение трябва да бъде осъдено.
Ние сме на финала на един логичен завършек, заяви Кирил Добрев. След като човек, който няма как да обедини хората в собствената си партия направи опит да обединява партиите в обществото и финалът е ясен. Проблемът е основно в Нинова. Дори преговарящите казаха, че те нямат проблем с БСП, а с основния преговарящ, добави той.

"Днес следваме политическата логика. Трябва да номинирамe министър - председател и аз мисля, че г-жа Нинова е един подходящ министър-председател. Или другото е да върнем мандата", заяви Добрев. "Ако органът декларира, че тя е подходяща за министър - председател, а тя се готви за това от 6 години, следователно трябва да поеме тази отговорност", коментира той.

Кирил Добрев БСП
БГНЕС

Добрев каза, че сметката за всички упражнения ще бъдат платени от партията.

Нинова: Никога не съм стъпвала в кабинет на Борисов и на Трифонов

Кристина Сидорова коментира, че актуализацията на бюджета е важна и трябва да се случи, но тъй като нямат подкрепа от партиите на протеста и според нея е логично да върнат мандата.

"След седмица трябва да го върнем", заяви тя.