Магазин е бил обран през дупка в стената в  пловдивското село Марково. В малките часове на 9 януари крадците влезли през дупката, а на излизане - освен пари и стока, отнесли и записващото устройство от охранителните камери, съобщава NOVA.
Обират магазини със заглушаващи устройства (ВИДЕО)

За да заблудят охранителната фирма, която пази магазина, в продължение на три часа през нощта крадците периодично включвали и изключвали тока от уличното табло. Така охранителните датчици изпращали грешна информация до СОТ-а. Крадците успели да проникнат вътре. Пробили дупка в стената, като разрязали термопанел. 

Внимание: Чанта в колата - все по-лесна плячка за обирджиите

 „Не е с механизиран инструмент, а с нож, който с чук да удряли. Предполагам, че се е чул някакъв звук, но около нас няма къщи и никой не е сигнализирал”, разказва собственикът на магазина Емил Славов.

Джебчии отмъкват чанти и лични вещи от спрели коли на светофар (ВИДЕО)

Крадците задигат от касата на търговския обект близо 7000 лева и десетки стекове цигари. Свидетели на обира няма, въпреки че магазинът е в центъра на Марково. Собственикът вече е запушил дупката и сложил нови камери. Надява се, че крадците няма да се върнат втори път.
nova.bg