Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов гласува в 10:00 ч. в училище „Патриарх Евтимий“, секция 118 в Плевен.

"Гласувах за традиционното българско семейство, за българските граждани, за продължаващото увеличаване на доходи". Това каза Красимир Каракачанов, след като упражни правото си на вот.

Избираме 45-ия парламент

"Каквото българският гражданин реши, това ще бъде. Обикновено политиците обичат да правят прогнози, обичат да се правят на големи социолози, нека тази роля на решаващия да оставим на български народ", каза още Каракачанов от Плевен.

"Следващият парламент определено ще бъде шарен, надявам се да бъде и по-национално отговорен, защото бяхме свидетели тези 4 години на моменти, в които част от политическите партии се държаха все едно не са български партии и се интересуваха от това как да нанесат някакво поражение на управляващите, отколкото да направят нещо полезно. В крайна сметка всички партии, които бъдат избрани в парламента, полагат клетва да служат на българския народ, нека да не го забравят това - не на партии, идеологии или чужди интереси", добави той.

Кой има право да гласува на парламентарните избори (ВИДЕО)

„При толкова шарен парламент има един шанс да се сформира правителство – ако партиите наистина са социалноотговорни и поставят интересите на държавата и българите над своите политически амбиции. Мисля, че освен пандемията, една от причините хората да не гласуват е това, че партиите водят битка помежду си и не се интересуват от интересите на народа. Крайно време е това да се промени”, смята лидерът на ВМРО.

Призовавам политиците след днешния ден към повече отноворност и повече българщина, а не партийни пристрастия, иначе няма смисъл от партиите, заяви Каракачанов.