Лидерът на "Възраждане" - Костадин Костадинов, се кандидатира за президент и ще се яви в листите на 14 ноември.

"Не случайно избрахме Деня на независимостта, за да обявим кандидатурата си за президент и вицепрезидент", заяви в "Здравей, България" по NOVA Костадинов. 

"Това беше символичен знак, че за нас независимостта е основна ценност и поради тази причина издигаме моята кандидатура и тази на адвокат Елена Гунчева. Искаме България да води независима политика и да се промени изцяло политиката на страната ни", каза той. 

Смятаме, че имаме шансове за балотаж“, заяви Костадинов.

Относно Радев той каза: „Няма разлика в неговата политика и в политиката, която провеждаше Борисов".

Костадинов обсъди и обстойно темата с ваксинацията срещу COVID-19, като каза: „Абсолютно незаконно е задължителното ваксиниране. Има фирми, които задължават своите служители да се ваксинират. Да, ваксините са най-голямото на човечеството, но това трудно може да бъде наречено ваксина, тъй като не е минал целият период на изпитание. Това е доброволен процес, никой не може да принуждава хората. В много фирми и учреждения, това вече е факт. Това е принуда".

А относно маските каза, че са „безсмислени и вредни“ и посочи, че самият той има свой близък, който е ваксиниран, а в момента е болен.

Косатдинов даде пример и с Израел, като посочи, че там има над 90 % ваксинирано население и в същото време строги мерки срещу COVID-19 и голям брой заболели.
 
NOVA