Кошлуков: Местан е суетен човек, ласкае се от мисълта да е геополитик
Кошлуков: Местан е суетен човек, ласкае се от мисълта да е геополитик / netinfo

Журналистът Емил Кошлуков описа изгоненият в края на миналата година от ДПС бивш лидер Лютви Местан като "доста суетен и самовлюбен човек, който обича да е геополитик". "Той се ласкае от мисълта, че контактува със световни лидери и прави голяма политика", коментира Кошлуков.

Той и Антон Кутев от "БСП Лява България" коментира пред Нова телевизия политическата обстановка и скандала в движението. „Няма нищо нелогично в изхвърлянето на Местан от политиката. Глупав беше начинът, по който той го направи", каза от своя страна Кутев.

В деня преди да бъде изключен от ДПС Местан бе в турското посолство, а посланикът разпространи снимки, за които обясни, че поздравил Местан за рождения му ден, който е на 24 декември. Бившият лидер на ДПС заяви, че имал сериозни опасения за сигурността си. Отиването му в турското посолство обаче било случайно - там имал планирана среща.

ДПС: Турски дипломати оказваха натиск заради Местан

Според Кутев трябва да има парламентарна комисия, която да разследва какво Местан е търсил в турското посолство и кое е заплаха за живота му.

Кошлуков пък смята, че "Местан прави това изпълнение със "заплахата" срещу него за повече драматизъм". Иначе той просто си беше отстранен от поста, лаконичен бе журналистът. "Ако действително е имало заплаха за сигурността му, трябва да се намесят службите, а не да ходи в турското посолство", допълни той.

Борисов: Очевидни са опитите на Турция за влияние във вътрешната ни политика

В края на миналата година Лютви Местан бе изхвърлен от Движението за права и свободи след отправени критики от почетния председател на партията Ахмед Доган. Управлението на ДПС бе поето от триумвират, а част от депутатите напуснаха партийните редици и останаха солидарни с Местан.

С "греховете си" Местан искал да върне ДПС във властта "през парадния вход"

На 7 януари бившият лидер на ДПС проговори след дългото мълчание и разкри, че остава в политиката и парламента, защото „може да бъде изключен от партията, но не и от идеите си".

Източник: Novanews.bg