Корнелия Нинова е все повече оптимист, че преговарящите ще успеят да съставят редовно правителство. Това стана ясно от думите на лидера на БСП в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”.

"След проведените разговори в 18 работни групи през изминалата седмица сме все повече оптимисти, че ще сте състави редовен кабинет. Всички партии го заявихме, че искаме да го направим. Въпреки някои различия, които имахме, в преговорите по най-важните въпроси се намери общото”, коментира Нинова.

Ново коалиционно споразумение: Намаляване на ДДС ставката и промени в пенсионната система

По думите й има две червени линии, които БСП няма да премине. Едната е въпросът за членството на Македония в ЕС. Другата – Истанбулската конвенция.

„За сектори, министерства и личности – няма да говорим, преди да разговаряме с колегите от другите три партии. Такива разговори все още не са водени. Ще трябва да почакаме - мисля, че така е коректно”, подчерта тя. „Трябва да побързаме и да обсъдим и този въпрос. Предстоят да се вземат важни решения”.

Доходите през 2022: Решиха колко ще са минималната заплата, майчинство и пенсиите

По отношение на късната среща с Асен Василев и Кирил Петков в четвъртък на „Позитано” 20 тя каза: „Изумена съм от истерията, която се разви около тази среща. И как нормалното се представя за ненормално. Партии, разговарящи за правителство се срещат – това е нормално. Срещат се в централата на партията в центъра на София. Да – имаше такава среща. И тя беше продиктувана от факт, че чухме мнение от нашите колеги от „Продължаваме Промяната”, че до края на годината няма да се приеме бюджета за следващата година, и това ни притесни”, обясни червената лидерка в оставка.

Нинова разкри, че след оставката си все още не е решила дали отново ще се кандидатира за председател на БСП.

„За толкова години откакто съм председател преживях доста предателства. И то от хора, на които съм помагала и стимулирала в политиката. Но няма значение. Предателите нямат значение. Имат значение последователите, а те са много”, посочи тя.

NOVA