Ако този шоков ръст на цени не бъде овладян бързо, следва обедняване на хората и срив на икономиката. Това са проблемите, не ПП „ПП“, драмите на Манолова и ДБ. Те достатъчно се постараха да ни вкарат в тази криза. Това пише в профила си във Facebook преседателят на групата „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера, който е и от част от ръководството на ВМРО.

Той дава и конкретни примери на драстично повишилия се ток за бизнеса само в рамките на няколко месеца.

Mрачна прогноза: Храните и токът поскъпват драстично

"В превод - българските предприятия просто ще затворят в един момент, защото не им е изгодно да работят при тези цени. Това значи освобождаване на работници, липса на доходи, а за бюджета значи по-малко данъци и осигурителни вноски", обяснява сложността на ситуацията Контрера и дава и други конкретни примери за драстично повишаване на цените:

Спрямо от юли 2020 г. увеличението на газа е с цели 50%, за гориво за автомобила плащаме 25% повече от година назад. Скок на основни хранителни продукти: олиото с 54%, брашното с почти 15%, при хляба – 5%. Яйцата са поскъпнали с 6%, а сиренето – с 8%. При зеленчуците скокът е: 55% за краставиците, чушки – 14%.

Този ценови шок трябва да бъде овладян институционално, иначе ни чакат тежки времена, категоричен е още той.