Консултации за секционни избирателни комисии в Шумен
Консултации за секционни избирателни комисии в Шумен / netinfo

Кметът на община Шумен Веселин Златев свиква местните ръководства на партиите и коалициите, представени в Народното събрание, на консултации за съставите на секционни избирателни комисии. Срещата ще се проведе днес от 15 часа в зала 203 на общината.

Със заповед на кмета са определени и местата за обявяване на избирателните списъци по секции, на територията на общината. Броят им е 125, а броят на избирателите в общината е 89 036. В сравнение с последните избори за президент на България, броят на избирателите в община Шумен се е увеличил – сочат данни от пресцентъра на институцията.

Гражданите следва да проверят в списъците дали са записани правилно трите им имена и дали е верен постоянният им адрес. Проверката може да стане и на интернет страницата на Главна дирекция “Гражданска регистрация и административно обслужване” към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и в сайта на общината.

Заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци се подават до 12 май в Центъра за информация и услуги на община Шумен.

Други новини от Шумен