Конфискуват нови лимузини от нелегалния канал през ГКПП-Кулата
Конфискуват нови лимузини от нелегалния канал през ГКПП-Кулата / cнимкa: Sofia Photo Agency

Прокуратурата в Благоевград образува предварителни производства срещу длъжностни лица, участвали в контрабандния канал за трафик на автомобили от Западна Европа в България. Сред тях са митнически служители, нотариуси и бизнесмени от цялата страна.

Окръжна прокуратура – Благоевград разпореди конфискация на още 15 скъпоструващи автомобили, внесени у нас по контрабандния канал от Западна Европа през ГКПП-Кулата. Това съобщи за Дарик директорът на ОДП–Благоевград комисар Константин Титянов.

„Аз съм разпоредил на икономическото направление да извърши проверка на целия внос, който е осъществен на луксозни лимузини през ГКПП – Кулата и вследствие на това сме установили допълнително още 30 автомобила, които са докладвани на прокуратурата”, каза Титянов. По тях ще се образуват дознания, една част от автомобилите са иззети, друга част предстои да се изземат, уточни той и допълни, че „лицата, които са ги ползвали ще си платят дължимите митни сборови акцизи, които не са заплатили при вноса”.

Колите, са внесени у нас с фалшиви документи за произход , с пренабити номера на двигателите и след това са препродавани по няколко пъти, коментира комисар Титянов.

Прокуратурата досега е образувала 30 предварителни проверки срещу лица, съпричастни в аферата с трафика на крадени автомобили. Разследвани са длъжностни лица - митнически служители, гранични полицаи, нотариуси и известни бизнесмени от цялата страна.

По тази разработка преди време бяха иззети автомобилите на Цеци Красимирова и на футболния президент на "Славия" Венцислав Стефанов, припомнят благоевградски антимафиоти.

Още новини от Благоевград