Комитетът на ромското включване ще заседава в София
Комитетът на ромското включване ще заседава в София / netinfo

Деветото заседание на Международния управителен комитет на Десетилетието на ромското включване ще се състои днес и утре в София, съобщи Министерството на труда и социалната политика.

Заместник-министърът на труда и социалната политика и национален координатор на "Десетилетие на ромското включване 2005 - 2015 г." Баки Хюсеинов ще открие заседанието.

Приветствия към гостите ще отправят заместник министър-председателят и председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси към Министерския съвет Емел Етем, министърът на труда и социалната

политика Емилия Масларова, генералният директор на главна дирекция "Заетост, социална политика и равни възможности" в Европейската комисия Николаус ван дер Пас и посланикът на Молдова в България Вячеслав Мадан.

Националните правителствени делегации на България, Хърватия, Чехия, Македония, Унгария, Черна гора, Румъния, Сърбия и Словакия ще представят пред участниците информация за изпълнението на плановете за действие по Десетилетието.

На форума ще бъдат обсъдени различни въпроси и практики на участниците в Десетилетието, ще бъдат представени процедурите и правилата за работа в Доверителния фонд на Десетилетието. Ще бъде разгледано предложение за сформиране на постоянен международен секретариат и ще бъде предоставена информация за развитието на проектите от ромски активисти.