Комитет “Съзидание”:Трябва по-твърда политика
Комитет “Съзидание”:Трябва по-твърда политика / netinfo

Скандалите в държавата са белег за липса на координация между институциите. Това заяви в Разград лидерът на националния комитет “Съзидание” Иван Гранитски. По думите му въвеждането на мажоритарен елемент в изборния процес е закъсняло, за страната е подходяща смесената избирателна система, членовете на организацията биха се включили в подписка, инициирана от президента – допълни Гранитски.

Крайно време е да се премине от разговори за коалиционната култура към по-твърда политика от страна на централите на трите управляващи политически сили. Това заяви в Разград лидерът на националния комитет “Съзидание” Иван Гранитски. По думите му скандалите в държавата са белег за липса на координация между институциите и позорят страната. Те се случват на централно равнище, в България държавността е в общинските и областни управи – допълни той. По думите му въвеждането на мажоритарен елемент в изборния процес е закъсняло, за страната е подходяща смесената избирателна система, членовете на организацията биха се включили в подписка, инициирана от президента за нова избирателна система.

Гранитски бе в Разград за учредяване на регионален клуб “Съзидание”, каквито до края на март ще бъдат създадени в още 25-30 града. В навечерието на 24 май организацията ще обяви своята програма. Тя ще е насочена към решаване на конкретни проблеми по регионите и към възраждане културния живот в страната. Сред законите, за чието приемане или промяна ще лобират членовете на комитета са: Закона за меценатството, за читалищата, за защита на българския език.

В Разград двама поети и трима бизнесмени се включиха в регионалния комитет “Съзидание”.