/ БГНЕС
Колко пари дължим на клиники в Европа, пита Корнелия Нинова
97557
Колко пари дължим на клиники в Европа, пита Корнелия Нинова
  • Колко пари дължим на клиники в Европа, пита Корнелия Нинова
Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска управляващите да кажат колко пари дължим на клиники в Европа. Днес се проведе протест на хората с тежки белодробни заболявания. След него протестиращите са потърсили съдействие от БСП.

Протест на хора, чакащи за трансплантация, виждат казуса си като Параграф 22

"За съжаление трима от тях не са дочакали трансплантацията, от която имат нужда, за да живеят. Останали са 16 българи, които буквално умират, заради това, че системата ги е отхвърлила. заради това, че правителството не може да осигури 3 млн. лева. При положение, че премиерът Борисов всеки ден раздава парите, платени от българите с  данъци, осигуровки, за каквото си иска, за да си купува политическо спокойствие. Държавата и правителството не могат да осигурят 3 млн. лева, за да спасят 16 българи от смърт", заяви Нинова.   

Правителството преговаря с европейски болници за спешни белодробни трансплантации на наши пациенти

"Поставяме отново стария въпрос, на който все още няма ясен отговор, българската държава дължи ли пари на европейски клиники за лечението на български граждани, неизплатени пари, заради които европейските клиники отказват да ги приемат", попита лидерът на социалистите.

Нинова настоя за отговор още днес. "Има ли договор? Вярно ли е, че се дължат пари? Колко пари се дължат? Още утре да намерят 3 млн. лева, за да осигурят на тези хора възможност да дишат", апелира тя.