Проф. Герджиков промени целия стил на предизборната кампания, смята тя
„Ниската избирателна активност беше свързана с факта, че и двамата кандидати получиха по един малък бонус, който е равностоен. Реално съотношението наистина не беше променено. Което означава, че към техните първоначални симпатизанти се добавиха много малко нова подкрепа”.  Така политологът проф. Румяна Коларова, която е представител на Инициативния комитет издигнал проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева за кандидат-президентска двойка, коментира в студиото на NOVA резултата от балотажа.

По думите ѝ обаче Анастас Герджиков е променил целия стил не само на предизборната кампания, но и на говоренето в България. „В началото се говореше за изчегъртване. Това, за което всички говорят сега, е че трябва да има обединение около общи приоритети”, подчерта тя.

При почти 100% обработени протоколи: Румен Радев и Илияна Йотова печелят изборите

„Професор Герджиков не успя да пребори нещо, което е най-типичната характеристика на популизма. За него е характерно нещо, наречено негативна партийна идентификация. Хората не гласуват за своя партия, а срещу тази, която мразят”, заяви професор Коларова.
NOVA