Кой ще е кандидатът за президент на ГЕРБ?
Кой ще е кандидатът за президент на ГЕРБ? / bnt.bg

ГЕРБ ще представи днес кандидатите си президент и вицепрезидент. Партията запази до последно в тайна кандидата си за държавен глава. В събота премиерът и лидер на партията Бойко Борисов отказа да назове името му преди официалното представяне в НДК на 2 октомври.

Цветанов разкри 4 имена, сред които е кандидатът за президент на ГЕРБ

В петък от думите на зам.-председателя на партията и шеф на предизборния й щаб Цветан Цветанов стана ясно, че фаворитите на ГЕРБ за кандидат-президент са четирима - председателят на НС Цецка Цачева, вицепремиерът, отговарящ за икономическата политика, Томислав Дончев, столичният кмет Йорданка Фандъкова и градоначалникът на Бургас Димитър Николов.

Цветанов посочи, че вероятността кандидатът на ГЕРБ за държавен глава да е един от тях е 99 процента.

Цецка Цачева ли ще бъде кандидатът за президент на ГЕРБ?

В интервю за предаването „Седмицата" на Дарик Цветан Цветанов повдигна още завесата, като сподели, че кандидатът е семеен, а в отговор на въпрос потвърди, че става дума за традиционния смисъл на понятието.

Зам.-председателят на партията уточни, че не е подходящо да се организират избори в голям град у нас, ако кмет от ГЕРБ бъде издигнат за президент.

Фандъкова не потвърди, но и не отрече, че тя е номинацията на ГЕРБ за президент

По метода на изключването на база коментара на Цветанов с това двама от четиримата евентуални кандидати за поста държавен глава отпадат. Това са кметовете на София и на Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

Дончев: Има избран кандидат, надяваме се да спечели

От останалите двама фаворити - Цецка Цачева и Томислав Дончев, само Цачева е минала под венчилото.