Наско Сираков повдигна завесата за евентуалния нов собственик на „Левски”– той е англичанин и има бизнес в Ню Йорк. Според източници на NOVA, той разполага с активи на стойност около 40 милиарда долара. Очаква се да инвестира в българския клуб над 100 милиона евро, ако сделката стане факт. А приоритет номер 1 ще бъде строежът на нов стадион.

Според клубни легенди на „Левски” имало причини, които превръщали „синия клуб” в „апетитна хапка“ за бизнеса.

„Ние имаме 20-хилядна членска маса - нещо, което малко отбори в Европа имат. А това за един сериозен инвеститор е добра основа за влагане на пари”, коментира Ангел Станков.

„Лошото е, че в България бизнес е много трудна дума за произнасяне. И ако решим да преброим колко са бизнесмените, които могат да инвестират в такъв клуб като „Левски”, ще се броят на пръсти”, коментира Емил Спасов.

„Ами каква може да му бъде репутацията? Това са 40 милиарда. Каквото и да кажа, това говори за много висока репутация”, коментира още Ангел Станков.

„Инвеститори в български футболен клуб, без значение кой е той, могат да дойдат от страни, които имат сериозен бизнес и сериозни инвестиции. Това не е тайна, това са Америка, Китай. Така, както е в Англия и цял свят”, смята Емил Спасов.

В средата на миналата година акциите на „Левски” бяха предписани на името на Наско Сираков. От тогава до сега тимът опитва да погаси задължения за над 20 милиона лева.

„Не е тайна, че доста от футболистите и самият клуб, визирам служителите, не взимат заплата от месеци. Парите, които се плащат, тежат като Дамоклиев камък над главите на футболния клуб”, заяви Емил Спасов.

А това доведе до прецедент – фенове да инвестират в клуба със собствени средства.

„И това показва, че клубът е обичан, че клубът е уважаван от хората, които държат на него”, коментира Ангел Станков.

Очаква се новият собственик на „Левски” да бъде обявен най-късно до 10 дни.
NOVA