Левски
Левски / БТА
Той ще бъде чужденец и няма да има нищо общо с политиката, заяви лаконично Сираков

Навръх годишнината на Левски, мажоритарният акционерна клуба - Наско Сираков, сподели, че "сините" ще имат нов собственик, който ще поеме управлението и издръжката на отбора, пише Gong.bg.

"Заставайки тук, не може да не се вълнуваш. Искам да честитя най-светлия празник на всички българи и разбира се, празника на цяла "синя" България - 107-годишнината. Оттук млади ентусиасти са създали нашия клуб. Убеден съм, че не са предполагали каква всенародна любов зачеват. Мисля, че точно тук, където е започнало всичко, е моментът да обявя едно ново начало за клуба", заяви Сираков. 

"Това са преговори, кореспонденция от повече от 6 месеца. Всичко е завършено и е в ръцете на адвокатите, които от 4 дни работят. Левски ще има нов собственик! Искам да кажа какво сме се договорили. Поема всички задължения на клуба, осигурява издръжка, достатъчна Левски да се върне там, където му е мястото. Приоритет №1 е построяването на нов европейски стадион по най-бързия начин." 

"Изпращаме може би най-тежката година в "синята" история. Когато дойдох преди една година, единственото, което обещах, е че Левски ще го бъде и че няма да фалира. Мисля, че сме го изпълнили. Не съм обещавал резултати, но сега ви ги обещавам", допълни Сираков.

"Човекът няма нищо общо с политика. Англичанин е, бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк. От тази гледна точка общността може да е спокойна. Неговото желание е след три месеца да започнем изцяло строеж на нов стадион. Ще бъде съборен и кабриото. Но при всички положения ще имаме нужда от съдействие от държавните органи. Искам ясно да заявя, че нещо, което сме наследили и ни е завещано от нашите деди, които са отделяли от залъка си и са работили като кучета, за да има стадион "Георги Аспарухов", ние сега трябва да искаме позволение за нещо, което е наше. Да се молим. Искам да кажа на всички държавници да не им се налага да се сблъскат със "синята" любов. Оправдания от рода "какво ще кажат другите отбори" тук не важат, защото сме единствените, които сме си построили сами стадиона. Очаквам пълно съдействие от всички държавни институции. Искаме до две години да имаме европейски стадион, който ще е основата на пътя на Левски към Европа, където ни е мястото", заяви легендата през сълзи. 

"По желание на бъдещия нов собственик, аз ще остана президент на клуба и ще отговарям за спортно-техническата част. Футболът е бизнес, никой не идва и не инвестира 100-150 млн. евро за това, че са ми много хубави сините очи. Затова се налага акциите да се прехвърлят. Това не може да стане за един ден. Всяка една точка по инвестиционен план, ако не се спазва, акциите ще се върнат при мен. Това е една гаранция за Левски и за всички вас. Човекът е абсолютно съгласен с това. " 

"Още веднъж честитя празника и ви обещавам, че нас ни очакват много по-добри времена", завърши Сираков.
 
gong.bg