Пламен Димитров
Пламен Димитров / БГНЕС
КНСБ оценява внесения бюджет с измененията, които бяха направени буквално последните дни, и минимизирането на приходите и разходите без съответно таксата за пренос на газ и намаляване на капиталовата програма, като напрегнат, особено в приходната част. Това заяви пред журналисти президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (KНСБ) Пламен Димитров.

От синдиката представят днес позициите си по проекта на Бюджет 2024 и Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2024 г. 

Нинова: Асен Василев надигра всички

За нас бюджетът не изглежда неизпълним, както някои твърдят, особено по отношение на събираемостта на неговите приходи, каза още Димитров.

"Утре се очаква заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, информира още той. 

Министърът на финансите Асен Василев проведе преди дни експертна среща с подкрепящите правителството партии в парламента, за да обсъдят какви корекции са необходими в проектобюджета за 2024 г. след критиките от страна на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и ДПС. В петък, 17 ноември, от финансовото министерство информираха, че проектът на държавния бюджет за 2024 г. ще бъде преработен, за да може тази седмица да бъде обсъден на тристранен съвет, приет от Министерския съвет и внесен за разглеждане в Народното събрание.
Борислава Бибиновска/БТА