Кирил Рашков-младши обжалва присъдата си пред ВКС
Кирил Рашков-младши обжалва присъдата си пред ВКС / снимка: DarikNews.bg, архив

В Асеновградския районен съд е постъпила молба за възобновяване на делото срещу Кирил Рашков-младши, съобщиха от Пловдивския съд.

В молбата си Кирил Рашков иска възобновяване на наказателното производство пред Върховния касационен съд, който да отмени решението на Окръжния съд. Смята, че неправилно Окръжният съд е квалифицирал деянието, като твърди, че е нарушено правото му на защита. Наред с това иска и намаляване на наложеното му наказание.

Рашков беше признат за виновен от Асеновградския районен съд в това, че на 23 септември м.г. в с. Катуница, се е заканил с убийство на Веселин Христов и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. За това престъпление му бе наложено наказание от осем месеца лишаване от свобода, при първоначален общ режим, тъй като делото протече по съкратеното съдебно следствие.

Прокуратурата, частното обвинение и защитата обжалваха така постановената присъда, като Пловдивският окръжен съд увеличи наказанието на три години лишаване от свобода.

Пловдивският окръжен съд увеличи и размера на присъдения в полза на Веселин Христов граждански иск за неимуществени вреди от 2000 лв. на 4000 лв.