Кирил Рашков-младши обжалва присъдата си
Кирил Рашков-младши обжалва присъдата си / снимка: DarikNews.bg, Пловдив, архив

Кирил Рашков-младши ще обжалва присъдата си от осем месеца затвор пред Пловдивския окръжен съд. 27-годишният Рашков е обвинен в заплахи за убийство на Веселин Христов, вуйчо на убития в Катуница Ангел Петров.

Адвокатът на Веселин Христов Стефка Караджова поиска от съда максимална присъда за внука на Цар Киро от пет години затвор, както и Веселин Христов да се яви като граждански ищец и частен обвинител по делото. Тя поиска и обезщетение от 10 000 лв. за Христов за причинените му от Рашков неимуществени вреди - болка и страдание. Според адвокат Караджова тази заплаха не е обикновена, както при повечето битови скандали, а е обществено значима.

Адвокатът на Рашков Даниел Ангелов поиска минимална условна присъда от 2 години и 8 месеца. Той изтъкна факта, че Рашков-младши не е осъждан, и е признал вината си по обвинителния акт.

Делото ще се гледа от 13.30 ч. Адвокатът на Веселин Христов Стефка Караджова също ще обжалва решението на съда.

За 29 февруари е насрочено и делото срещу Симеон Йосифов - шофьорът, прегазил и убил 19-годишният Ангел Петров на 23 септември в Катуница. Същата вечер Кирил Рашков-младши е отправил заплахите към Веселин Христов. Той е размахвал сабя с дължина 60 см с думите „Ще ти отрежа главата”.