/ Георги Димитров
"Никой не ми е предлагал министерски постове. Нямал съм други разговори с "Има такъв народ" да участвам в следващ кабинет". Това каза министърът на икономиката Кирил Петков по време на церемония по връчването на три сертификата клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

На въпрос дали би провел още един разговор с ИТН, ако му предложат, той заяви, че за това трябва да му бъдат предоставени свобода на действие и общо виждане за развитие. По думите му той има енергия за работа.

"За мен ключова е съвместната работа с министерството на финансите. Първо някой трябва да те покани, след това да ти даде свободата и възможност за работа в екип. С министър Василев имаме много общи виждания. Заряда го имаме, но не е много лесно да се работи с нас, защото искаме независимост и екипност", подчерта Петков.

Кирил Петков научил от Фейсбук, че името му се спряга за следващ премиер

По думите му ако се спрат кражбите, ще има пари за всичко друго.

Относно връчените сертификати министърът на икономиката посочи, че е много щастлив да даде сертификати клас А на трите компании - "Тракия Глас" България ЕАД, Готмар ЕООД и "Теклас България" ЕАД.

"Освен че ще създават нови работни места, регионално тези инвестиции са в Съединение, Търговище и Враца – региони, които не биха се радвали на по-голям икономически растеж. Всяка една от тези инвестиции е с експортен потенциал и фокусиран върху външните пазари", допълни той.

Инвестициите по тези проекти са на обща стойност 55 182 лв. и предвиждат разкриването на около 240 работни места.