/ БГНЕС
Съпредседателят на ПП Кирил Петков призова ГЕРБ-СДС и ДПС да признаят, че работят в коалиция.  

"Ние казваме честно, че сме в явна коалиция с ДБ. ГЕРБ и ДПС също трябва да заявят честно, че и те са в коалиция заедно. И във всички тези срещи, за които и Борисов говори, са като среща на две коалиции. Но за да може да се говори за всичко това, господин Борисов и господин Пеевски трябва да си кажат ясно, че работят заедно", заяви Петков пред журналистите в кулоарите на парламента.

Днес партиите от доскорошната сглобка отново си предаваха реплики през медиите. А повод стана това, че днес депутатите обсъждат внесения от ПП-ДБ проект за създаване на временна комисия за изчезналия стратегически документ "Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на България". Също и за изясняване на обстоятелствата по реализацията на проекта "Турски поток" на наша територия. 

Кирил Петков направи уточнението, че ако ГЕРБ-СДС искат да говорят за "Лукойл", ще получат председател от тяхната парламентарна група. По този начин и ПП-ДБ, и ГЕРБ-СДС ще могат да засекат изказаните информации.

"Ние сме винаги за пълна прозрачност, няма от какво да се страхуваме", добави Петков.

Той припомни четирите важни теми, които да са във фокуса на 49-ото Народно събрание: "Още утре да се вкарат в дневния ред правилата за Антикорупционната комисия; Законът за защита на лицата, които подават сигнали. Знам, че ГЕРБ се притесняват от този закон, но нека го приемем бързо. Третият закон, е законът за личния фалит. Четвъртото нещо е пътната карта за енергетиката. Тези четири неща, ако бъдат изпълнени в следващите четири седмица, България ще получи 1,2 млрд. лева. Тогава вече може да говорим за повишаване на пенсиите за постоянно и ще говорим, че бюджетът може да бъде изпълнен. Всичко друго е замазване на очите", заяви Кирил Петков.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня