Кирил Добрев защити Манолова: Тя не е мъжко момиче, тя е просто пич
Кирил Добрев защити Манолова: Тя не е мъжко момиче, тя е просто пич / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Кирил Добрев защити Манолова: Тя не е мъжко момиче, тя е просто пич
72256
Кирил Добрев защити Манолова: Тя не е мъжко момиче, тя е просто пич
  • Кирил Добрев защити Манолова: Тя не е мъжко момиче, тя е просто пич

Мая Манолова остава на поста заместник-председател на Народното събрание след като за втори път от ГЕРБ поискаха нейната оставка. И този път в подкрепа на Манолова гласуваха от БСП, ДПС и „Атака”.

После депутатите удължиха работното си време до приемане на всички текстове от закона за МВР. Въпреки намеренията им обаче още около 14.00 ч. работният ден в парламента приключи заради липса на кворум. Така текстове от законопроекта за МВР останаха неприети.

Вчера депутатите гласуваха от 14 до 23 май да няма повече пленарни заседания във връзка с предстоящите европейски избори.

Дебатите по искането на опозицията на оставка на зам.-председателя на парламента Мая Манолова доведе до поредна порция абсурдни реплики между управляващите и опозицията.

„Дълго четох мотивите. Те са в стил „Моля, другарко”. Значи ги е писала Снежана Дукова, нямам никакво съмнение. Но защо е тази жлъч, тази омраза, тази ненавист. Защо Мая Манолова ви е трън в очите. Защо по-често искате нейната оставка, отколкото вот на недоверие. Аз имам своя отговор - защото Мая е добра, Мая е най-добрата за тази позиция. Знам от личен разговор с мъжете в ГЕРБ, че те истински ни завиждат, даже и господин Красимир Ципов”, каза от трибуната Кирил Добрев.

„Майче, не се притеснявай, любов моя, камъни се хвърлят само по дърво, което ражда плодове. И тя не е мъжко момиче, тя е просто пич”, обърна се още депутатът от БСП.

„Приятелю, Кирчо Добрев, теб колко души те избират, след като една учителка успя да те победи в София-област. Висока оценка ми давате с колегите си, като казвате, че аз съм писала мотивите; че пиша словата на колегите. Те ме ласкаят, но искам да ви кажа, че не ме самозабравят. Защото моите колеги имат достойнство и могат да работят и пишат дори по-добре от мен”, отговори му Снежана Дукова от ГЕРБ.

„Уважаема, госпожо Дукова, Снеже, ти просто не знаеш колко необятен е моят речник. Всъщност знаеш, защото ме покани да издавам твоята стихосбирка. Що се отнася до това колко хора гласуват за мен, мога с гордост да кажа, че съм гордост да кажа, че аз съм трети мандат народен представител от Софийска област. За разлика от вас, които понякога сте еднодневка и сте по един мандат, аз не сменят своя район и държа на всички свои избиратели”, отвърна Добрев.

Кирил Добрев защити Манолова Тя не е мъжко момиче тя е просто пич
netinfo

В край на дебатите, продължили повече от три часа, самата Мая Манолова реши да вземе отношение по темата.

„Историята е абсолютно ясна и е съшита с бели конци. Не моята личност, и не моето поведение като заместник-председател на Народното събрание, вчера възпламениха ГЕРБ, а законът за МВР. Очевидно депутатите от ПГ на ГЕРБ разбират, че губят един изключително ценен за тях партиен бастион, каквото беше МВР по времето на Цветан Цветанов”, заяви тя.

Вчера от опозицията поискаха Манолова да освободи поста с мотивите, че „неглижира присъствието на опозицията в залата”. Това е втори опит на ГЕРБ да свали Манолова от поста зам.-председател на Народното събрание. Първият беше от декември миналата година. Тогава тя остана на поста също с гласовете на БСП, ДПС и „Атака”.