Манолова: Целта на ГЕРБ е да се губи време
Манолова: Целта на ГЕРБ е да се губи време / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Как съм водила заседанието абсолютно не засяга ГЕРБ - искат ми оставката за воденето на две заседания, на 7 и 8 май, въпреки че на 7 май изобщо не съм водила заседанието. Вносителите на това искане не ги интересува как водя заседанието, важното е да има искания за оставки и съм сигурна, че ще има и други, когато се гласуват важни закони. Целта на ГЕРБ, за съжаление, е да се губи време, забравяйки предизборния си слоган - че няма време за губене.

Това обяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова след приключването на дебатите по искането на ГЕРБ за нейното освобождаване от поста.

Манолова припомни, че за втори път в рамките на този парламент групата на ГЕРБ внася искане за предсрочното й освобождаване като зам.-председател.

„За втори път заставам тук, за да отговарям на тежки думи и обвинения. Първият път се отнесох изключително сериозно към тази процедура - прочетох десетки стенограми, анализирах всеки един от аргументите и критиките, включително и собственото си поведение в контекста и отговорих точка по точка, отговорно и самокритично на всяко едно от обвиненията. Тогава също загубихме ценно парламентарно време, тъй като вървеше приемането на Закона за държавния бюджет”, припомни тя.

„Историята е абсолютно ясна и е съшита с бели конци. Не моята личност и не моето поведение като заместник-председател на Народното събрание вчера възпламениха ГЕРБ, а Законът за МВР. Очевидно депутатите от ПГ на ГЕРБ разбират, че губят един изключително ценен за тях партиен бастион, какъвто беше МВР по времето на Цветан Цветанов”, категорична бе Мая Манолова.