Трима загинали и над 10 пострадали при катастрофи в страната в понеделник. Сред жертвите са мъж и жена, в чиято кола се врязал ТИР с латвийска регистрация. Камионът преминал през мантинелата в насрещното и ударил автомобил с бургаска регистрация на магистрала "Тракия" край Пловдив.
 
Автобус катастрофира край Враца, момиче е с комоцио

Около 7 часа тази сутрин катастрофирали автобус и кола край Враца. В инцидента пострадали девет души. Автобусът изпълнявал редовна линия и пътувал от село Лиляче към града. От Община Враца съобщиха, че в катастрофата няма загинали и тежко пострадали хора. Причината за инцидента все още не е ясна.

катастрофа автобус
netinfo

Пътник почина след катастрофа на магистрала ''Хемус'' (СНИМКИ)

Около 11 часа 45-годишен мъж загинал при катастрофа на автомагистрала „Хемус” в Шуменско. Шофьор на автомобил предприел изпреварване на друга кола. Поради неспазване на дистанция го блъснал отзад, след което се ударил в мантинелата и се преобърнал на пътя. Водачът на автомобила, предизвикал катастрофата, е ранен, а неговият спътник починал в болницата, след като при инцидента получил гръдна травма.
 
Двама души загинаха при катастрофа с ТИР на магистралата до Пловдив
 
Малко преди 14 часа ТИР с латвийска регистрация се врязал в автомобил, в който двама души загинаха на място. Инцидентът станал на 122-я километър на магистрала „Тракия”. Камионът преминал през мантинелата в насрещното и помел колата с бургаска регистрация. Водачът на ТИР-а също е пострадал и е откаран в болница. 
 
Преди пет дни в района на третия километър на магистрала „Тракия” пострадаха 13 души, след като турски ТИР изблъска автобус на столичния градски транспорт в канавката. На 13 април на магистрала "Тракия" в района на Вакарел загинаха 6 души, а  други 22-ма бяха ранени и откарани в болница. Тогава автомобил удари странично автобус на „Юнион Ивкони” и го избута в канавката.