Касим Дал: Странно е присъствието на Алексей Петров в ДАНС
Касим Дал: Странно е присъствието на Алексей Петров в ДАНС / снимкa: Sofia Photo Agency

ДПС не е кадрувало в ДАНС, категоричен беше заместник-председателят на партията Касим Дал след края на съвместното заседание на ръководството и парламентарната група на движението, на което е била обсъдена ситуацията в агенцията. Той определи като странно присъствието на Алексей Петров в ДАНС и обясни острата реакция на лидера на ДПС Ахмед Доган:

„Аз наистина като народен представител и член на Комисията по вътрешна сигурност се питам какво търси там Алексей Петров. Това наистина е много интересен въпрос - когато се уволняват професионалисти, а хора, които са с тъмно минало, днес са съветници на председателя на Комисията. Нашата основна реакция беше за начина на уволнението на г-н Драшков”, коментира Касим Дал.

„Аз като народен представител, който участваше в работната група, мога да кажа, че ние поне в работната група не видяхме нищо при нашата проверка, която да ангажира Иван Драшков с този случай, с този гаф в ДАНС, така да се каже. Най-малкото мандатоносителят и коалиционната култура държи ние да бъдем информирани за това нещо. За съжаление това не беше направено и мисля, че нашата реакция беше достатъчно категорична”, обясни Касим Дал.

Макар да смятат, че характеристиките, които дава БСП на бъдещата подкомисия за контрол на ДАНС в парламента отговарят по-скоро като за отделна постоянна комисия, от Движението за права и свободи обявиха, че няма да са причина за забавянето на решаването на този проблем. ДПС няма амбицията да оглави тази комисия, увериха от движението.