Прокуратурата разследва брата на Иван Драшков
Прокуратурата разследва брата на Иван Драшков / netinfo

Прокуратурата образува разследване срещу брата на Иван Драшков – Петър Драшков, за измамата с покупката на 14 декара земя от Столична община с фалшив подпис на кмета Бойко Борисов. Това съобщи за Дарик радио градският прокурор на София Николай Кокинов. Разследването ще се води от Софийската районна прокуратура.

По разпореждане на градския прокурор Николай Кокинов и след съгласуване със заместник главния прокурор Валери Първанов материалите по скандалната сделка с купуването на 14 декара общински терен в столичния квартал „Стрелбище” и местността „Хиподрума” ще бъдат изпратени утре на Софийската районна прокуратура, тъй като констатираните престъпления са от нейната компетентност.

Те се изпращат с указание да образува предварително производство срещу Петър Драшков. Той ще се разследва по два текста от Наказателния кодекс – за измама в особено големи размери, която представлява особено тежък случай, и за документно престъпление – създаване на документ с невярно съдържание. Експертната проверка, назначена от прокуратурата, е показала, че подписът на столичния кмет Бойко Борисов е доказано фалшив.

Емил Димитров не се разследва, тъй като според установените от прокуратурата факти той се явява измамен. Платил е 5 милиона евро срещу ипотека на терен, на който фактически не може да стане собственик, уточни градският прокурор.