Вицепремиерът присъства на събитие с президента Румен Радев
"В политиката трябва да има диалог, няма война на унищожение. Трябва да има врата, през която институциите да минават и да могат да разговарят". Това коментира във Велико Търново вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който присъства на събитие заедно с президента Румен Радев, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Двамата са разговаряли, а Каракачанов посочи, че е за диалог в нормални отношения.

„Новият министър на вътрешните работи е професионалист от кариерата и не е политическо лице", посочи вицепремиерът по повод Христо Терзийски, който вече оглавява МВР.

„Министърът на здравеопазването е уважаван професор, лекар”, добави Каракачанов за проф. Константин Ангелов.

Министърът на отбраната участва в официалната церемония по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от 142-ри випуск „Добруджански” на Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“ във Велико Търново.

„Влезте в редовете на Българската армия като офицери с гордо вдигнати глави, защото вие сте лидери не само на хората, които утре ще бъдат ваши подчинени, а и в българското общество. Имайте това самочувствие, вие го заслужавате.

Чакат Ви много трудности и изпитания. Българската армия все още е в процес на реорганизация и модернизация. Ще има много проблеми, които именно вие ще трябва да решавате. Не забравяйте вашите подчинени, които ще ви гледат и ще чакат вашия пример. Следвайте славните традиции на българската войска и на българските командири. Убеден съм, че службата ви няма да бъде лека, но ще бъде достойна и ще заслужи уважението на цялото българско общество и гордостта на вашите родители“, каза министър Каракачанов.

На церемонията присъстваха и президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, командирът на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, висши офицери, военни аташета, представители на местната и държавна власт.

Румен Радев
БГНЕС

БГНЕС