/ Правителствена информационна служба
Вицепремиерът готов да разговаря и с БСП, и с ДПС
"Коалиционният съвет в четвъртък трябва да бъде много откровен и ясен. Трябва ясно да разпишем какво се случва конкретно в следващите 8 месеца – какво се случва септември, какво се случва декември и до края на мандата. Промени в кабинета ще има – какви, ще обсъждаме". Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти, след като наблюдава изпитания на танкове Т-72 в Търговище. 

Каракачанов отказа да говори в конкретика какви ще са персоналните промени в кабинета преди това да е обсъдено с партньорите, но отбеляза, че за вота на недоверие ултиматуми не са поставяни от страна на Обединени патриоти.

"Дълбоко се съмнявам, даже съм убеден, че ДПС и БСП утре на власт няма да измислят нищо ново. Не ги чухме и по време на дебата. Но въпреки това съм готов съм и с тях да седнем, заяви още Каракачанов. 

Десет танка Т-72 ще бъдат възстановени в "ТЕРЕМ-Хан Крум" - Търговище

Заедно с командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, изпълнителния директор на холдинга ТЕРЕМ Иван Досков, ръководителя на "Хан Крум" Георги Друмев и областния управител Митко Стайков, вицепремиерът Каракачанов присъства на изпитанията на последните два от 13 ремонтирани танка Т-72 в завода в Търговище.

Ремонтите на общо 13 танка Т-72 и 60 танкови мерник-далекомери за нуждите на Сухопътните войски са извършени в "ТЕРЕМ-Хан Крум" в периода януари 2019 г. - юли 2020 г.

"Десет години в ТЕРЕМ не е влизал нито един от танковете на българската армия за ремонт. До момента са минали 13, а до месец-два ще осигурим още пет, които ще влязат за заводски ремонт в Търговище.

Премиерът Борисов в Търговище: „Работа във военните заводи ТЕРЕМ ще има”

След това предстои модернизацията им", поясни Каракачанов. По думите му, това е част от поставената амбицията - да модернизират и повишат боеспособността на българската армия.

"Освен че сключихме договори за нови самолети, в момента текат договорите за новите кораби, текат и процесите по ремонта и модернизацията на съществуващата техника", каза още той.

"Моята амбиция е до края на този мандат да свършим толкова работа, колкото не е вършена през последните 30 години", допълни той. 
БТА