Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов / БГНЕС
Коалиционният партньор ВМРО беше нарочен заедно с НФСБ, че носи отговорността за вдигането на субсидията на 8 лева от прокламираните от управляващите 1 лев на действителен глас. От ГЕРБ се оправдаха, че именно Патриотите са настояли да бъде подкрепено предложението на социалистите, а ДПС ги разобличиха, че преговорите между БСП и ГЕРБ е водил Валери Симеонов.

ОП поставили под заплаха приемането на бюджета за догодина, защото сложили на везните осемте лева субсидия, стана ясно от изказването на управляващите по-рано днес в НС.

Обрат в парламента: Партийната субсидия става 8 лева

По този повод лидерът на ВМРО разкри, че 8 лева субсидия е била размер, желан от всички. Той даде съвет към коалиционните партньори от ГЕРБ. "ГЕРБ да спрат да се извиняват, защото самото разиграване със субсидията е един цирк", отсече той.

Според него всички са искали тези 8 лв., "само че разиграват цирк и вече почват да прекаляват с опитите си да се оправдават с някой друг", издразни се Каракачанов. И все пак да бъдат достатъчно коректни, защото по тази тема сме водили разговори с най-различни политически партии", коментира пред DarikNews лидерът на ВМРО.

Карадайъ: Борисов и Нинова са се договорили за партийна субсидия от 8 лева

По думите му, нормално е  държавата да поеме някакво финансиране на политическите партии. "Другото е цинизъм - фирмите да финансират партиите", убеден е Красимир Каракачанов.